Сериозен удар е на път да понесе ЦСКА. Отборът загази пред Световната футболна централа ФИФА и е заплашен с отнемане на цели шест точки от актива, пише "Тема Спорт".

Причината е, че "червените" са неизрядни платци и са осъдени за това. Те имат дълг към италианския мениджър Мариано Бидзари. Столичният клуб дължи 100 хил. евро на импресариото. От ФИФА са пратили ултимативно писмо до БФС за изплащане на сумата.

На ЦСКА е наложена и глоба от 15 хил. швейцарски франка за забавянето. Парите трябваше да бъдат преведени до 15 ноември, но такова нещо не се е случило. От вчера тече едномесечен срок, в който парите по дълга и глобата трябва да бъдат погасени. В противен случай, ФИФА ще отнеме шест точки от актива на отбора, пише още вестникът.

Това не е единственият спешно належащ за разрешаване проблем пред ръководството. На "червените" може да бъдат отнети още три точки, този път от БФС. Причината е неплащане в срок на глобите, наложени от централата. ЦСКА дължи около 40 хил. лв., включително санкции на футболисти за картони и т.н.

Срокът за това плащане е две седмици, като те текат от понеделник насам. Сумите не изглеждат толкова големи, но в касата няма пукната стотинка. Всички срокове за разсрочване вече са използвани. Затова спешно собственикът Александър Томов трябва да намери пари в най-кратки срокове. 

Sportni.bg