Отборът на Черно море победи тима на Левски с 2:1 в драматичен двубой от 19-ия кръг в "А" група, игран на стадион "Тича" във Варна.

Гостите от Левски започнаха мача по-активно и непрекъснато нападаха вратата, пазена от Китанов, но атаките на "сините" не водеха до нищо съществено.

В 15-ата минута дойде първата голова възможност пред една от двете врати - тази на Левски. Коконов стреля от границите на наказателното поле, а вратарят Пламен Илиев бе принуден да се намесва и да чисти топката в корнер.

В 31-ата минута "моряците" пропиляха невероятен шанс за откриване на резултата, след като Бергонси стреля опасно с глава, но нацели напречната греда зад Пламен Илиев.

Три минути по-късно вратарят на гостите от столицата излезе неразчетено напреди и фаулира Бакари в наказателното поле.

Реферът Христо Ристосков логично посочи бялата точка, но секунди по-късно промени решението си и отмени дузпата след консултация със страничния съдия.

Естествено това вбеси играчите на Черно море и треньорът им Георги Иванов - Гонзо, но реферът остана непреклонен и дузпа не се изпълни.

Така се стигна до 41-ата минута, когато резултатът на "Тича" най-накрая бе открит и за радост на запалянковците попадението бе в актива на любимците им, след като капитанът Георги Илиев се разписа за 1:0.

След почивката играта бе малко по-равностойна, но отново по-опасните положения бяха създадени от домакините.

В 62-ата минута "моряците" удвоиха преднината си, след като Георги Илиев центрира в наказателното поле от фаул, Бакари засече топката с глава и прати топката в мрежата на "сините" за 2:0.

Петнайсет минути по-късно Левски най-накрая отвърна на удара и намали преднината на съперника си с попадение на Ларсен Туре.

Нуно Пинто центрира, топката се отби в гредата и се върна на терена право в краката на Туре, който просто я чукна зад голлинията на домакините за 2:1.

В 82-ата минута атмосферата на "Тича" се нажежи до червено, след като футболистите на двата тима се сдърпаха и си спретнаха масово меле.

То завърши с втори жълт, респективно червен картон за Сашо Емилов, който остави домакините с човек по-малко на терена. Емилов бе провокиран от Даниел Димов, но играчът на Левски не бе санкциониран.

В крайна сметка до рая на срещата повече попадения не паднаха и "моряците се поздравиха с крайния успех и прибавиха нови три точки към актива си.

Sportni.bg