Отборът на ЦСКА разгроми тима на Локомотив София с 5:0 в среща от 19-ия кръг в "А" група, играна на стадион "Българска армия".

Двубоят започна с логичен домакински натиск на "армейците", които веднага се хвърлиха в атака към вратата на съперника и още в 12-ата минута откриха резултата.

Груба грешка в отбраната на гостите позволи на Марсиньо да изведе Мартин Петров сам срещу стража Галев и легендата на"червените" вкара първия си гол на "Армията" след завръщането си в клуба - 1:0.

Столичните "железничари" успяха да погледнат към отсрещната врата едва в 16-ата минута, когато отправиха удар към нея след бърза контраатака, но Томаш Черни се справи със ситуацията.

Последваха нови атаки на ЦСКА и в 35-ата минута момчетата на Стойчо Младенов удвоиха преднината си.

Неманя Милисавлевич центрира в наказателното поле на съперника, където Ивайло Чочев засече топката с глава и се разписа за 2:0.

Само четири минути преди края на първото полувреме "армейците" поведоха с класическото 3:0, след като Милисавлевич отново асистира, този път на Марто Петров, който отбеляза второто си попадение в мача.

След почивката наказателната акция на ЦСКА продължи, като само пет минути след подновяването на играта падна нов гол. Милисавлевич центрира, а Марсиньо засече топката и я прати зад голлинията на Локо Сф за 4:0.

В 67-ата минута нова100%-ова голова възможност се откри пред играчите в червен екипи. Новият любимец на Сектор Г - Григор Долапчиев излезе очи в очи със стража Галев, успя да го финтира и стреля, но неточно и прати топката в аут.

Шест минути по-късно "армейците" ликуваха за пети път и хвърлиха в екстаз феновете по трибуните. Косоко подаде на Емил Гъргоров и дребничкият стрелец не пропусна да огорчи съперника, бележейки за 5:0.

Това се оказа и крайният резултат в срещата, след като "армейците" пропуснаха да направят победата си още по-изразителна.

sportni.bg