Отборът на Лудогорец спечели гостуването си на Берое с минималното 1:0 в среща от 19-ия кръг в "А" група играна на стадион "Берое" в Стара Загора.

Двубоят започна с домакински натиск на Берое, който още в петата минута опита да открие резултата с изстрел на Георги Андонов, който обаче мина встрани от целта.

В 23-ата минута гостите от Разград поведоха след хубава атака на Жуниор Кайсара, който напредна по дясното крило и центрира за Върджил Мисиджан,който засече топката и я прати в мрежата зад Караджов за 0:1.

Четири минути по-късно "заралии" отвърнаха на удара с изстрел от сериозна дистанция на Георги Андонов, но той нямаше късмет и топката мина на 2-3 метра встрани от вратата на "орлите".

В последните 15 минути на първото полувреме Берое опита да притисне съперника си в търсене на изравнително попадение, но опитите им не дадоха желания резултат и домакините се оттеглиха на почивката с гол пасив.

В 58-ата минута Веселин Пенев влезе много грубо в краката на Върджил Мисиджан. Играчът на Лудогорец скочи и се сдърпа с  българина.

Той пък се строполи на земята и се опита да изкара червен картон на Мисиджан за удар без топка, но съдията не се подведе показа жълт картон и на двамата.

След тази случка играта се поизнерви и най-вече заради играчите на Берое, които припряно се хвърлиха в атаки.

Те бързаха да изравняват резултата, но отбраната на Лудогорец се представяше отлично и обезсмисляше усилията на "заралии".

В 79-ата минута Йордан Минев изведе Роман Безяк зад отбраната на старозагорци и веднага стреля, но нямаше късмет и разтресе гредата зад Караджов.

Разградчани успяха да запазят крехкия си аванс до последния съдийски сигнал и да се поздравят с крайния успех и нови три точки в актива си.

Берое - Лудогорец - 0:1
голмайстори: 0:1 - Върджил Мисиджан 23
главен съдия: Николай Йорданов (София)
жълти картони: Борислав Стойчев, Иво Иванов, Веселин Пенев (Берое); Христо Златински, Върджил Мисиджан, Роман Безяк
(Лудогорец)
стадион "Берое": 4000 зрители

Състави

Берое: Иван Караджов, Здравко Илиев, Борислав Стойчев, Иво Иванов, Веселин Пенев, Елиаш да Силва (71- Амир Саюд), Игор Джоман, Елио Мартинс (83- Атанас Зехиров), Иван Горанов (62-Давид Каядо), Георги Андонов, Венцислав Христов

Лудогорец: Владислав Стоянов, Жуниор Кайсара, Георги Терзиев, Александър Барт, Веселин Минев, Христо Златински, Даниел Абало (71- Иван Стоянов), Фабио Ешпиньо, Върджил Мисиджан (90+2- Жуниньо Кишада), Марселиньо (87- Себастиан Ернандес), Роман Безяк/.