Лондонският Фулъм уволни мениджъра си Мартин Йол след поражението от Уест Хем във Висшата лига в събота, което бе шеста поредна загуба за отбора.

Същевременно ръководството обяви, че помощникът на Йол Рене Мюленстийн ще стане мениджър на първия отбор, само месец, след като дойде на работа в клуба.
 

"Котиджърс" загубиха с 0:3 от "чуковете" и след 13 кръга в Премиършип заемат 18-ата позиция във временното класиране и са в зоната на изпадащите.

Президентът на Фулъм Шахид Хан заяви пред официалния сайт на клуба: "Днес говорих с Мартин Йол, за да му благодаря за работата му с отбора в последните три години.

Мартин много добре оценява и разбира ситуацията. Няма спор, че той е отличен футболен мениджър и се ползва с цялото ми уважение.

Слабите ни резултати и ужасната ни форма от началото на сезона обаче са неоспорими, а феновете на Фулъм заслужават нещо по-добро. До края на сезона остава много време и незабавната промяна е наложителна".

Новината едва ли е зарадвала българският нападател на тима Димитър Бербатов, който работи с Мюленстийн докато играеше за Манчестър Юнайтед.

Говори се, че именно Мюленстийн е убедил тогавашния мениджър на "червените дяволи" сър Алекс Фъргюсън да не включва Бербо в групата за финала на Шампионската лига през 2011 г., въпреки че българинът приключваше най-успешния си сезон на "Олд Трафорд". 

Sportni.bg