Галатасарайуспя да надделее над Ювентус след двудневна драма и победи с 1:0, което му осигури класиране в по-нататъшния етап на Шамионската лига.
Двата отбора доиграваха мача си, който предната вечер бе прекратен в 34-ата минута заради обилния снеговалеж над Истанбул.

Началото на доиграването бе дадено в 31-ата минута, отновопри снеговалеж и разчистен, но заледен терен.

До полувремето Ювентус на два пъти опита да застраши вратата на домакините като удар на Тевес бе блокиран от защитник в 30-ата минута.

В 40-ата минута отново Тевес отправи изстрел, който мина далеч от турската врата.

За началото на второто полувреме добрата новина за двата тима бе, че снеговалежът спря.

В 56-ата минута дойде най-чистото положение до момента, когато Дрогба проби през центъра на наказателното поле и отправи удар, който Буфон изби.

Последва пряк свободен удар за Галатасарай, който бе пребит, а Карлос Тевес получи жълт картон затова, че намали разстоянието на стената. Дрогба изпълни пребиването, но пропусна целта.

Ебуе пробва удар от границата на наказателното поле, диагонално от вратата, но не успя да уцели добре топката в 62-ата минута.

След 70-ата минута италианците овладяха играта.

В 75-ата минута Ювентус получи право да изпълни корнер. Топката бе насочена към Бонучи, но ударът му мина в страни от вратата на домакините.

След продължителна атака на „Старата госпожа“, в 79-ата минута Маркизио получи добра възможност и отправи удар по земя, но право в ръцете на вратаря.

Минута по-късно Йоренте нахлу в наказателното и се оказа очи в очи със стража, но не успя да прехвърли Муслера.

Гостите затвориха Галатасарай в тяхното наказателно поле и всячески опитваха да стигнат до победно попадение.

Тогава дойде 85-ата минута, когато след контраатака на домакините Снайдер получи топката в наказателното, провря я между краката на защитник на „бианконерите“ с диагонален удар и на сантиметри от ръкавиците на Буфон топката срещна далечната греда, за да спре в мрежата за 1:0.

В края на редовното време Снайдер можеше да реши всичко след страхотна контраатака, но се поколеба дали да подаде или да стреля, останал очи в очи с Буфон.

В края на триминутното продължение Дрогба пропусна изгодна възможност, забавяйки завършващия си пас след като нахлу в наказателното полена Юве.

Така Галатасарай се присъединява към останалите тимове, класирали се на 1/8-финалите в Шампионската лига, а Ювентус отива на 1/16-финалите в Лига Европа.

В другия мач от група Б класиралият се предварително Реал (Мадрид) победи като гост с 2:0 аутсайдера ФК Копенхаген с голове на Лука Модрич и Кристиано Роналдо.

Вести.бг