Литекс и ЦСКА завършиха 0:0 в дербито на 22-ия кръг на "А" група. Двубоят се игра на Градския стадион в Ловеч, а резултатът изпрати Литекс отново на върха в елита с мач повече от Лудогорец.

Студеното време и тежкият терен предопределиха скованите действия на двата тима в началните минути. Бракът в действията на Литекс и ЦСКА бе повече от обичайното, а мачът бързо се првърна в битка.

"Червените", които в този случай играха с бели екипи, опитаха да изнесат играта по-далеч от своята врата и успяха. Без домакински натиск и без особена острота в атака ловчанлии не съумяха да достигнат до чисти голови положения през първата част, с изключение на едно. Гостите също не успяха да завършат добре нито едно свое слизане към Евгени Александров.

Въпросното чисто голово положение дойде в 36-ата минута. Юрген Джазула центрира от фаул, защитата на ЦСКА подцени ситуацията и топката достигна до непокрития в малкото наказателно поле Васил Божиков. Бранителят обаче заложи на силата и не успя да улучи врата.

След почивката съществена промяна на терена не настъпи, а смените също не могат да бъдат определени като удачни. Мартин Петров леко раздвижи атаката на ЦСКА, но без резултат.

Гостите стигнаха до двете си чисти възможности в последните минути. В 86-ата минута Чочев центрира отляво, топката се отклони от Божиков и се насочи застрашително към вратата на Александров. Стражът на Литекс обаче спаси.

Самият Васил Божиков пък спаси своите в следващата минута, след като изчисти топката от краката на Кировски преди македонският таран да вкара отблизо.

В крайна сметка до голове в двубоя не се стигна и двата тима поделиха точките от битката в Ловеч.

Вести.бг