Шалке 04 се класира за осминафиналите в Шампионската лига, след като срази у дома швейцарския първенец Базел с 2:0 в последен мач и за двата тима от група "Е".

През първото полувреме голове не бяха отбелязани, но след почивката немците се възползваха от численото си превъзходство и пречупиха съперника с две попадения. Първо в 51-ата минута Джеферсон Фарфан асистира на една от звездите на домакините Юлиан Дракслер, който се разписа за 1:0. Шест минути по-късно бранителят Жоел Матип сложи точка на спора, след като се възползва от нова асистенция на Фарфан.

До края на мача не се случи нищо изненадващо и "кралскосините" спечелиха така важните три точки, които ги класираха за следващата фаза на елиминациите.

След успеха си Шалке 04 събра 10 точки и завърши на второ място в групата. Базел, който се нуждаеше от точка за продължаване напред, остана трети с 8 пункта и ще играе в 1/16-финалите на Лига Европа.

Първи пък финишира отборът на Челси, който спечели на "Стамфорд бридж" с 1:0 срещу Стяуа. Голът на победата вкара Демба Ба в 10-ата минута.

Вести.бг