Лудогорец ще излезе в необичаен за Лига Европа титулярен състав. Българският шампион тази вечер гостува на Динамо Загреб, но двубоят е без значение за крайното класиране.

Именно поради тази причина наставникът Стойчо Стоев ще заложи на футболистите, които по-често се появяват в "А" група и нямат международен опит. Очаква се като титуляри да започнат Иван Чворович и Георги Терзиев. Сръбският вратар в с български паспорт ще заеме мястото на Владислав Стоянов, който ще влезе в идеалния състав на Лига Европа, ако тази вечер не си развали статистиката. В пет мача той е допуснал само един гол, а освен това ще получи и почивка.

Младежкият национал Терзиев беше контузен доскоро и пропусна голяма част от есенния полусезон. Той обаче ще бъде развиван и налаган в Лудогорец и мачът с Динамо е удобен повод младокът да натрупа и малко международен опит. Върджил Мисиджан също най-вероятно ще бъде съхранен. На негово място ще започне или Иван Стоянов, или Дани Абало.

В навечерието на мача Стойчо Стоев се оплака и на заминаване, и на официалния брифинг от умората, която е настъпила в Лудогорец. Тежат и контузиите на Йордан Минев, Александър Барт и проблемите  с Витиня и Мисиджан. Отборът обаче замина с нова доза оптимизъм и настроение за победа. Всеки успех в Лига Европа носи по 200 000 евро в клубната каса, от които се плащат и солидни премии.

Интересен факт около мача е, че нападателят Жуниор Кишада днес посреща своя 28-и рожден ден. Именно срещу Динамо Загреб в София той вкара най-важния си гол за сезона дотук. В другия мач от групата ПСВ Айндховен приема Черноморец Одеса, като резултатът от този мач ще определи кой от двата тима ще продължи напролет във фазата на елиминациите. Жребият за тази фаза ще се изтегли в понеделник.

Съдия на двубоя Динамо Загреб - Лудогорец е руснакът Владислав Безбородов. Битката на "Максимир" започва в 20:00 часа и ще бъде излъвана по БНТ1.

Sportni.bg