Отборът на Манчестър Сити продължи с безгрешното си представяне у дома от началото на сезона във Висшата лига и победи лидера в класирането Арсенал с 6:3, като "артилеристите" се разминаха с доста по-тежка загуба.

На "Етихад" домакините започнаха вихрено от самото начало и натискът им даде резултат в 14-та минута, когато след центриране от корнер Лоран Кошчелни изпусна Серхио Агуеро и аржентинският нападател откри резултата с изстрел от воле. Възпитаниците успяха да изравнят с голяма доза късмет в 31-та минута, когато Костел Пантилимон не прецени добре слаб изстрел на Тио Уолкът.

"Гражданите" си върнаха преднината само осем минути по-късно чрез Алваро Негредо, който се възползва от отлична асистенция на Пабло Сабалета. Пет минути след почивката резултатът вече бе 3:1, след като Фернандиньо се разписа с прецизен изстрел от границата на наказателното поле. В 63-та минута Арсенал се върна в мача след страхотен изстрел на Уолкът, но отново домакините отговориха светкавично и след три минути Давид Силва направи 4:2. До края Сити изпусна куп положения, преди Фернандиньо да вкара пети гол за домакините, а Пер Мертезакер и Яя Туре отбелязаха в продължението на двубоя, за да оформят крайното 6:3. След този успех "гражданите" се изкачиха на второ място и се доближиха на три точки от лидера Арсенал. /БГНЕС