Отборът на Ливърпул направи страхотен мач на "Уайт Харт Лейн" и разби жалкия Тотнъм с 5:0, като "шпорите" се разминаха с доста по-тежка загуба на собствения си терен.

От самото начало на двубоя възпитаниците на Брендън Роджърс бяха изключително вдъхновени и не спираха да атакуват своя противник. Резултатът откри капитанът на мърсисайдци в днешния мач Луис Суарес в 18-та минута след добра комбинация с Джордан Хендерсън. След нова отлична атака в 31-та минута Хендерсън удвои преднината на своя тим след изстрел на Суарес и добавка.

20 минути след почивката Паулиньо получи директен червен картон за много грубо и опасно влизане срещу Суарес, а "червените" се възползваха от численото си преимущество и до края на мача отбелязаха още три гола, дело на Джо Фланаган, Рахийм Стърлинг и Суарес.

По този начин уругвайският нападател се отчете с два гола и три асистенции за впечатляващия успех на Ливърпул, които се изкачиха до второ място след тази победа. Тотнъм пък направи поредното си трагично представяне от началото на сезона и е много вероятно от утре Андре Вилаш-Боаш да бъде безработен. /БГНЕС