Манчестър Сити и Съндърланд се класираха за 1/2-финалите в турнира за Купата на Лигата в Англия. Двата състава играха съответно с Лестър и Челси.

Изненадата дойде на мача Съндърланд - Челси, който завърши с победа на домакините с 2:1. "Сините" от Лондон успяха да стигнат до аванс от един гол, но не съумяха да го задържат. Автор на първото и единствено попадение на Челси стана играч на съперника. Лий Кетърмол си заби автогол в 46-ата минута на двубоя.

В самия край на двубоя Фабио Борини успя да изравни за 1:1 и да прати мача в продължения. След безплодни почти 30 минути от страна и на двата отбора се стигна до 119-ата минута, когато Сунг вкара втория и победен гол за Съндърланд, което направи отбора полуфиналист.

Манчестър Сити не се затормози много и победи "лисиците" от Лестър с 3:1. Александър Коларов изведе "гражданите" напред в резултата още в 8-ата минута, а Един Дзеко удвои в 41-ата минута.

Отново Дзеко вкара в 53-ата минута, за да направи преднината на тима от Манчестър класическа. Лойд Дайър в 77-ата минута фиксира крайния резултат.

В сряда са останалите два 1/4-финала, които противопоставят Тотнъм на Уест Хем и Стоук Сити на Манчестър Юнайтед. 

Sportni.bg