Бившият халф на Милан Дженаро Гатузо заяви, че смята да сложи край на живота си, ако бъде признат за виновен в уреждане на мачове.

Вчера името на световния шампион бе замесено в разследване на поредния случай на „черно тото“ в Италия. „Напълно готов съм да отида на градския площад и да се самоубия пред погледа на всички, ако ме намерят за виновен в такова престъпление“, избухна Гатузо.

„В крайна сметка след нещо такова животът ми ще бъде абсолютно безсмислен. Не бих имал куража да погледна когото и да било в очите. Казвам това с цялото си сърце“, заяви Гатузо.

„Аз дори не играя футбол срещу моите приятели, защото мразя да губя. Телефонните справки показват, че Франческо Бацани (един от четиримата задържани – б.р.) ми е пратил 13 съобщения. Те обаче ще покажат и, че не съм отговорил на нито едно от тях. Човекът познава половината Серия А. Той беше букмейкър в Болоня, но никога не съм говорил за уговаряне на мачове“, каза още той.

„Това просто не е част от моята същност. Правил съм залози, докато бяха разрешени, но след като на професионалистите бяха забранени, аз спрях. Нямам проблем. Сега обаче съм обвинен не в правенето на залози, а в уреждането на мачове и не знам как могат да правят такова нещо“, каза още Гатузо.

Sportni.bg