Наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов похвали вратаря на Левски Пламен Илиев след дербито между "червени" и "сини", информира репортер на БГНЕС.

"Днес в Левски имаше един Пламен Илиев, който се справи отлично. Те трябва много да се грижат за него, защото е злато, което притежават. Ако не беше той, резултатът щеше да е различен", сигурен бе Младенов.

"Една напълно незаслужена загуба. Стана така, че много по-добрият отбор загуби. Създадохме доста по-добри положения. Дузпата, която не ни дадоха беше не 100, а 1000%. Не знам някои хора как тълкуват правилниците. Посоката на топката се промени и то от ръката на противников играч. Дузпи срещу ЦСКА се свирят винаги, а за нас се подминават с лека ръка. Да не говорим за жълтите и червени картони, които бяха спестени. Бяхме задължени да отбележим, но аз се гордея с този отбор, който демонстрира сериозна класа през този полусезон", заяви треньорът на ЦСКА.

"Щеше да бъде много щастлива победа, ако бяхме елиминирали Левски. Не искам да злорадствам, но 100-годишнина не се прави всеки ден. С едно елиминиране в днешния мач и те щяха да останат на сухо. Но късметът ги покри. В последните години забелязвам една тенденция, при която винаги се помага на Левски, а не същото може да се каже за ЦСКА. Въпреки това, ние днес играхме отлично и сме с високо вдигнати глави", каза още наставникът на "червените".

"Милисавлевич не пожела да бие дузпа, защото преди време изпуснал наказателен удар по време на финал и от там дойде тази неувереност у него. Убеден бях, че Чочев ще вкара, а и не само за него, а за всички. Нашата сила не е в отбелязването на голове. Липсва ни човек, който да завършва атаките на отбора. Ще пробваме да коригираме това с нови футболисти, но няма да е лесно. За качествен играч трябва да се извадят пари, а ние ще разчитаме на свободни агенти. Имаме наблюдения върху доста играчи и ще видим какво ще стане. Дано да намерим централен нападател, който да ни реши проблемите. Тепърва ще разберете кои си тръгват и кои играчи ще дойдат при нас", сподели още Стойчо Младенов.

"Тази загуба ще ни амбицира още повече. Ще има повече злоба при нас и ще искаме да си го върнем тъпкано. В днешния мач нищо не ни покри. Всичко ни избяга днес, но трябва да върнем късмета в наша полза. Показахме добър футбол", завърши треньорът на ЦСКА. /БГНЕС