"Има интерес към футболистите ни, но аз нямам интерес да ги пусна", заяви треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев пред репортер на БГНЕС.

"Едва ли някой ще си тръгне. Говорим само за сериозен интерес и реална възможност за продажба. Нямам никакво намерение да освобождавам футболисти", добави още Стоев, който получи наградите на Пресклуб "България" за треньор на ноември, както и тази на Лудогорец за отбор на месеца.

"Благодаря за наградите. Твърде рано е да се говори за мача с Лацио. Има два месеца още и за това време ще можем да се подготвим добре и да ги разучим. Ще видим какви са ни реалните шансове да се противопоставим на тях. Едно е сигурно, че ще сме уверени и ще дадем най-доброто от себе си в Рим и в България. Не мога да гадая какво ще стане", добави наставникът на разградчани.

"Добихме голямо самочувствие с тези изиграни международни мачове. Това ще ни помогне, но да не прибързваме с оценки. Има още доста време до този мач и всичко може да стане във футбола. В интерес на истината футболистите са си стъпили здраво на краката. Ако не беше така, още след първия мач с Айндховен нямаше да се представим добре. Шест мача ги изиграхме на едно добро ниво. Ако бяхме главозамаяни нямаше да играем толкова добре в Лига Европа. Колкото и нереално да звучи, радваме се половин час след победите и после всичко е забравено. Така е. Победата се изживява бързо и след това се мисли за следващия мач, което няма как да не ме радва. В повечето случаи една голяма победа в България се празнува три дни, а при нас не е така. На следващия ден се концентрираме върху следващия противник", каза още Стойчо Стоев.

"Наблюдаваме футболисти от доста време, но преговорите вървят трудно. Това класиране в Лига Европа ни изигра лоша шега. Вече сме някаква марка и цените на играчите от отбори от чужбина стават доста високи за тима от България. Аз не се притеснявам, дори да не успеем да привлечем тези играчи, които искам, тъй като в отбора имаме добри футболисти. В България има качествени играчи, но на този етап нямаме интерес към тях. Аз лично наблюдавам двама-трима, но не им е дошъл момента да заиграят в Лудогорец", заяви Стоев.

"Ще пробваме да уредим спаринг с румънски съперник, който да има италианци в състава. Няма как да играем приятелска среща с тим от Италия, тъй като те имат доста мачове за първенство и доста малка почивка. Плюс за Лацио е, че ще направят повече официални срещи от нас. Ние ще имаме контроли, но зарядът там е по-различен. Лагерите ни отдавна са ясни. Само доуточняваме последните контроли, тъй като чаках жребия. До два-три дни ще бъда наясно с противниците. Конкуренцията в първенството е доста сериозна. ЦСКА и Левски не са за отписване. Искаме да се борим на три фронта - шампионат, Лига Европа и купа на България. Проблем ще бъде, ако продължим в Лига Европа и тогава през месеците април и май ще ни станат доста мачове. Сега с Нефтохимик отложихме срещата, заради съвпадение на дати с Лига Европа. Сега гледам, че и с Пирин Гоце Делчев ще трябва да отлагаме мача. Физически не знам дали ще се справим. Най-лесно е да отпишем купата на България, но желанието ни не е такова. Искаме да се борим за всичко", завърши наставникът на Лудогорец Разград. /БГНЕС