Един от шефовете на ЦСКА Александър Томов заяви, че очаква в най-скоро време отборът да има нов генерален спонсор.

Томов говори по време на коледното тържество на "армейците".

"Да, това беше година на спасението, година на прехода за отбора, но заедно с това и година на възход. Защото на 10 юли тази година, ние имахме няколко играчи, но нямахме отбор. Нямаше подготовка, нямаше лагери. Днес отборът е в състояние да се бори за първите места в класирането", коментира Томов.

"Мисля, че самият факт, че задълженията са намалени само за няколко месеца на половина, показва възход. Тъй като управлението на дълга, отношението към кредиторите, всичко това показва едно друго управление. Не само ще издържим, но и очаквам да имаме сериозен финансов възход в най-скоро време. Очаквам да имаме и нов генерален спонсор. Работим много силно в тази насока. Разбира се и да стигнем до това състояние, което ни подхожда", каза още той.

"Искам да информира и вече имам право е, че ЦСКА вече е акционерно дружество. Бивайки акционерно дружество, ще трябва да се превърне в клуб на своите фенове. Това не е правено само в България, но и в цяла Източна Европа. Трудно е, но аз вярвам, че много от феновете ни ще закупят акции. Така е в Барселона, немските клубове и Арсенал", допълни идеологът на "червените"."

"В отбора има вече пълна прозрачност. Бившите собственици опитаха да пратят отбора в Б група, но това не стана! Клубът е спасен! Искаме да пристъпим към продажба на акции към края на февруари. Дано да ни разрешат"

"Надиграхме Левски. Бяхме по-добри физически и психически. Имахме повече положения и това го видяха всички. Без съмнение ЦСКА е по-силен от Левски. Жалко, че не вкарахме гол в редовното време. При дузпите винаги има елемент на случайност и на шанс. Съдиите трябва да помислят върху прецизността на отсъжданията си"

"Шест-седем състезатели ще бъдат освободени и още толкова нови ще има до края на януари. Клубът е поставен на здрава основа. Всички в отбора са щастливи, защото са си получили заплатите. Бившите собственици не бяха плащали осем месеца. А те бяха много по-богати от мен, но всичко е въпрос на морал. Всички в клуба сме оптимисти вече", добави още Томов. /БГНЕС