Тотнъм победи Саутхемптън с 3:2 в мач от 17-ия кръг на Висшата лига и започна успешно живота си в първенството след уволнението на Андре Вилаш-Боаш.

Временният му заместник Тим Шърууд размрази Емануел Адебайор и му даде шанс да започне като титуляр, а негов партньор в атаката бе Роберто Солдадо. На "Сейнт Мерис" домакините започнаха по-силно и поведоха в резултата още в 13-та минута, когато Адам Лалана получи пространство пред наказателното поле и с точен изстрел преодоля Юго Лорис. В 25-та минута Адебайор се възползва от прекрасно центриране на Солдадо и изравни.

След почивката "шпорите" заиграха по-силно от своя противник и стигнаха до пълен обрат в 54-та минута, когато Йод Хойвелд си отбеляза нелеп автогол. Пет минути след това Лалана отново блесна с брилянтно изпълнение и подаде на Рики Ламбърт на празна врата, за да направи нападателят 2:2. След още пет минути Адебайор се разписа от малък ъгъл и по този начин оформи крайното 3:2. С този успех Тотнъм се изкачи до седмо място с 30 точки, докато Саутхемптън остава на девета позиция с 24 точки.

БГНЕС