Отборът на Манчестър Юнайтед постигна впечатляващ обрат от 0:2 до 3:2 при гостуването си на Хъл Сити в първи мач от 18-ия кръг на Висшата лига.

"Червените дяволи" по традиция се представят много силно в мачовете си на "Боксинг дей", но днес започнаха трагично на "Кей Си Стейдиъм". Още в четвъртата минута юношата на Юнайтед Джеймс Честър откри резултата в полза за домакините след разбъркване при корнер. Малко след това Джони Еванс направи ужасяваща грешка в защита и позволи на Мейлър да удвои преднината на "тигрите".

Шампионите се върнаха в мача с гол на Крис Смолинг след центриране на Уейн Рууни в 19-та минута. 7 минути по-късно Рууни изравни с феноменален изстрел от воле от границата на наказателното поле. През втората част гостите натиснаха и ова даде резултат в 66-та минута, когато Честър си отбеляза автогол, притиснат от Рууни. До края на двубоя възпитаниците на Стив Брус опитаха да стигнат до равенството, но Дани Греъм направи пропуск от много чиста позиция. Минута преди края Антонио Валенсия получи втори жълт картон и бе изгонен.

С третия си пореден успех Манчестър Юнайтед се изкачи до шесто място и се доближи на пет точки от лидера Ливърпул. Хъл Сити остава на 12-та позиция с актив от 20 точки. /БГНЕС