Григор Димитров и неговата приятелка Мария Шарапова ще стартират утре участието си на турнира в Бризбейн, а мачовете им ще бъдат възловите за деня и последни на централния корт "Пат Рафтър Арина".

Около 11:00 часа сутринта българско време трябва да започне двубоя на Мария Шарапова, която ще спори с 20-годишната французойка Каролин Гарсия. След това в заключителната среща за деня Гришо ще се изправи срещу първата ракета на Холандия Робин Хаазе.

Новият сезон обаче не започна никак добре за най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова, която загуби от слабо известна тенисистка във втори квалификационен кръг на турнира в китайския град Шънджън. 26-годишната пловдивчанка бе победена от 194-ата в света швейцарка Виктория Голубич с 4-6, 3-6 в двубой, който продължи час и 20 минути. Цвети стартира вчера с убедителен успех срещу левичарката от Грузия Оксана Калашникова с 6-2, 6-1 за по-малко от час (54 минути), но днес бе надиграна от 21-годишната швейцарка, която направи 5 пробива срещу 2 за нашата тенисистка.

БГНЕС