Семейството на Михаел Шумахер публикува благодарствено писмо за подкрепата към седемкратния световен шампион във "Формула 1".

Шумахер пострада при инцидент във Френските Алпи и намиращ се в критично състояние в болница в Гренобъл.

"Ние искаме да благодарим на хората от целия свят за това, че те изразиха съжаление за инцидента, случил се с Михаел, а също така му изпратиха пожелания за скоро оздравяване. Вие ни оказвате огромна подкрепа. Ние знаем, че Михаел е боец, той няма да се предаде. Благодарим.", пише семейството в официалния сайт на легендарния автомобилен пилот.

Михаел Шумахер остава в стабилно, но критично състояние в болницата в Гренобъл. Лекарите засега не дават прогноза за неговото бъдеще.

По думите на професор Жан-Франсоа Пайен, завеждащ отделението по реанимация в болницата във френския град Гренобъл, където се намира германеца, той остава в кома.

Както е известно, Шумахер се бори за живота си в болницата в Гренобъл след тежки черепно-мозъчни травми, които получи след падане при каране на ски във френските Алпи.

Утре той навършва 45 години.

"Ситуацията остава същата, както и вчера", каза лекарят и добави, че "травмите на мозъка на Шумахер са много сериозни и ако той оцелее, последствията ще му останат до края на живота".

Официални изявление от болницата нямаше.

Персоналът на лечебното заведение е получил забрана да разговаря с представители на медиите. Журналистите, чиито брой надхвърля 100, бяха помолени да напуснат болницата.

Официално това бе мотивирано с това, че използваната техника и особено осветителната, пречи на пилотите на спасителните хеликоптери, които ежедневно пристигат в клиниката.

След като журналист облечен като свещеник се опита да влезе в стаята на Шумахер, охраната на болницата в завишена.

Вести.бг