Жител на немския град Есен твърди, че е заснел с камера на смартфон ски спускането и последвалото падане на седемкратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер, пише сп. "Шпигел".

Според мъжът, чието име не се съобщава, той се намирал на ски пистата във френските Алпи, на няколко метра от мястото на инцидента и снимал с видеокамера приятелката си. Твърди, че на заден план може да се види как скиор се спуска извън пистата и пада. По думите на немеца, който се обърнал към "Шпигел" в петък, този скиор е Шумахер. Пързалял със скорост не по-голяма от 20 км/ч.
Изданието отбелязва, че показанията на предполагаемия свидетел потвърждават твърденията на мениджъра на автомобилния състезател – Сабина Кем, която каза във вторник, че Шумахер е карал "не много бързо" по склон с дълбока снежна покривка. В същото време британският в. "Таймс" писа, че Шумахер се е спускал със скорост от 100 км/ч.
Притежателят на видеозаписа заявил, че ще го предаде на френската прокуратура, която разследва обстоятелствата около инцидента. Френските разследващи органи вече проучват камерата, която е била на каската на Шумахер. /БГНЕС