Босът на Левски Тодор Батков изглежда се е изхвърлил със сумата, която се очаква в клубната каса от трансфера на младия Антонио Вутов в Удинезе.

В събота адвокатът обяви, че "сините" ще приберат 950 хил. евро от италианците. Днес обаче на Апенините се появиха съвсем различни информации.

Местната преса твърди, че "фриуланите" ще платят само 600 хил. евро за младежкия национал на България. Сумата е с над 30% по-малка от обявената от Батков.

Собственикът на Левски обяви, че парите ще бъдат изплатени на пет транша, като първият от тях ще е най-голям. Може и това да е объркало италианците. Очакванията са именно първата вноска на Удинезе да е за 600 хил. евро и те да бъдат преведени до март. Останалите пари ще се дават в продължение на година.

Независимо дали става въпрос за объркване в италианските медии, или за преувеличение от страна на Батков, сделката е 99% сигурна. В момента Вутов е в Италия и се очаква до края на деня да мине медицинските прегледи. Ако всичко е наред, той ще бъде обявен за официално ново попълнение.

Двата клуба са подписали договор, играчът е уточнил личните си условия, така че това е последната стъпка преди трансфера. Иначе в Италия се изказват много ласкаво за 17-годишния талант, който има 39 мача и 4 гола за Левски досега в кариерата си. Те го определят като "истинско чудо" и "голям удар" за Удинезе. Треньорът Франческо Гуидолин също е очарован от младока.\

sportni.bg