В дербито на 19-ия кръг на Примера дивизион, което противопостави първите два отбора в класирането - Атлетико Мадрид и Барселона не беше излъчен победител. Двата състава завършиха 0:0 и взеха по 1 точка, а статуквото в таблицата за класиране се запази. Двата тима имат по 50 точки.

В 5-ата минута Валдес спаси удар на Диего Коща. В началните минути Атлетико Мадрид контролираше нещата и не позволяваше на каталунците да осъществяват опасни атаки към вратата на Куртоа. 

В 18-ата минута Педро завърши една от редните атаки към вратата на "дюшекчиите" с лек и плах удар спасен от Куртоа. В следващите минути играта се изравни, но голови положения липсваха. В 35-ата минута Пике пробва рефлекса на белгийския страж на домакините, а той отново беше на висота.

В последните минути но полувремето Барселона пое инициативата и домакините трудно минаваха центъра. Така първата половина на полувремето беше за домакините, а втората за гостите.

На почивката Андрес Иниеста отстъпи мястото си на Лео Меси. Три минути след влизането си в игра аржентинецът показа класа, но успя да спечели само корнер. В 50-ата минута Куртоа отрази удар на Алексис Санчес. Малко по-късно домакините отговориха с неточен удар на Диего Коща. По късно в игра влезе и Неймар, но и той не помогна много на съотборниците си.

В 81-ата минута Меси стреля от границата на наказателното поле, но Куртоа отново беше на своето място и парира удара. В крайна сметка напрежението взе своето и зрителите не успяха да видят попадения, а крайният резултат беше 0:0. 

Sportni.bg