Отборът на Манчестър Сити се изкачи на първото място в класирането на Висшата лига, след като победи Нюкасъл с 2:0 в мач, който ще бъде запомнен със скандално отменения гол на "свраките" през първата част.

Двубоят бе изключително равностоен и интересен, но бе помрачен от няколко неприятни инцидента. "Гражданите" започнаха страхотно и поведоха в резултата още в осмата минута, когато Един Джеко се разписа след добра асистенция на Александър Коларов. Домакините отговориха и натиснаха, като това даде резултат малко преди почивката, когато Шейк Тиоте отбеляза със страхотен изстрел от далечно разстояние. Неадекватният рефер Майк Джоунс и неговият асистент обаче решиха да отменят гола поради засада на Йоан Гуфран, като това определено е най-скандалното съдийско решение от началото на сезона.

Тези събития изнервиха играчите на Нюкасъл и техния мениджър Алан Пардю, който влезе в пререкание с Мануел Пелгерини край страничната линия и засипа наставника на Сити с изключително груби думи. През втората част Джоунс реши да компенсира домакините за безумната си грешка, като им позволи да извършват груби фалове без никакво наказание. Това даде очакван, но изключително неприятен резултат - Янга-Мбива изрита брутално Самир Насри в коляното и френският национал бе изнесен на носилка, като състоянието му изглеждаше повече от тревожно. Бранителят на "свраките" получи само жълт картон, но този инцидент помрачи остатъка от двубоя.

Играчите на Нюкасъл се хвърлиха в атака в последните минути и Сити се възползва от това - при една контраатака Джеймс Милнър изведе Алваро Негредо сам срещу Тим Крул и испанският нападател оформи крайното 2:0 с 19-ия си гол от началото на сезона. След този успех Сити измести Челси от върха в класирането, като Арсенал може да си върне първото място при успех над Астън Вила утре. Нюкасъл е на осма позиция с 33 точки.

БГНЕС