Отборът на Ливърпул се върна на четвъртото място в класирането на Висшата лига, след като победи Стоук Сити като гост с 5:3 в мач от 21-ия кръг на шампионата.

Двубоят на "Британия" започна отлично за "червените" и те поведоха още в петата минута след като Шоукрос отклони изстрел на Сисоко в собствената си врата. В 32-та минута след груба грешка на Марк Уилсън Луис Суарес удвои преднината на мърсисайдци. Домакините показаха характер и изравниха още до почивката след голове на двамата бивши играчи на Ливърпул - Питър Крауч и Чарли Адам.

Малко след почивката реферът Антъни Тейлър се върза на ясна симулация на Рахийм Стърлинг и вместо да покаже жълт картон на младока, отсъди дузпа за гостите, която бе реализирана от Стивън Джерард. В 71-та минута Суарес направи 4:2 след асистенция на завърналия се в игра Даниел Стъридж, пет минути преди края Джонатан Уолтърс върна надеждата за "грънчарите". В 87-та минута Стъридж оформи крайното 5:3 и осигури трите точки за "червените", които се завърнаха на четвъртото място с този успех.

БГНЕС