Офанзивният халф на Манчестър Сити Самир Насри се размина с тежка контузия и ще отсъства около 8 седмици от терените, което означава, че участието му на Световното първенство в Бразилия не е застрашено.

Френският национал стана жертва на брутално влизане от страна на сънародника си Мапу Янга-Мбива по време на двубоя между Нюкасъл и Сити от Висшата лига вчера, завършил 2:0 в полза на "гражданите". Насри изглеждаше в много тежко състояние и бе изнесен на носилка от терена, след което си тръгна от "Сейнт Джеймсис Парк" на патерици.

Контузията на халфа наистина е сериозна, но той се е разминал с най-лошия вариант - скъсани връзки. Насри ще има нужда от осем седмици, за да се възстанови, което означава, че ще пропусне редица важни мачове на Сити от Висшата лига, както и първия двубой с Барселона от осминафиналите на Шампионската лига, но поне участието му на Световното първенство в Бразилия не е застрашено.

"Благодаря на всички за огромната подкрепа и милите думи. Предполагам, че е донякъде добра новина, че ще отсъствам около осем седмици", написа французинът в Туитър. /БГНЕС