Звездата на Бейерн Мюнхен, Франк Рибери, разкритикува резултатите от анкетата за "Златната топка" и обяви, че Кристиано Роналдо не заслужава отличието, тъй като за миналата година няма спечелен трофей.

Рибери първоначално реагира много спокойно след церемонията по връчването на наградата, когато бе класиран трети след победителя Роналдо и аржентинецът Лионел Меси.

Тогава френският национал каза, че спечелването на престижния индивидуален приз не е сред целите в кариерата му. Сега обаче той изрази разочарованието си, тъй като е вярвал, че може да спечели "Златнаа топка", след бляскавата година, в която спечели куп трофеи с Байерн Мюнхен.

"Спечелих всичко, което можех да спечеля с Байерн и индивидуално. Роналдо от друга страна не спечели нищо през миналата година. Не казвам, че съм изпуснал нещо, но малко боли. Заслужавах да спечеля "Златната топка". Беше ясно, че ще я вземе Роналдо.

Срокът за гласуване бе удължен с цели две седмици. Това не се е случвало никога преди. Не ставаше въпрос за футбол, това беше политическо решение", отсече Франк Рибери.

Sportni.bg