ЦСКА победи Локомотив София с 1:0 в контролна среща, която се игра пред 500 зрители в Сандански.

Интересен факт бе, че на стадиона на Вихрен имаше и фенове на Левски. Малка група привърженици на "сините" провокира феновете на ЦСКА, но в крайна сметка до сблъсъци не се стигна.

Първата ситуация бе пред вратата на М`Боли. В 10-ата минута Елтон проби по крило и центрира остро по земя, а Гаел засече, но от голлинията Валентин Илиев изби. В 19-ата минута Чочев засече с глава центриране от корнер на Карачанаков и откри резултата.

Самият Карачанаков бе много близо до попадение, но негов удар от фаул мина близо до гредата. Малко преди почивката Долапчиев пропиля отличен шанс за гол, след като не успя да се разпише сам срещу вратаря.

След почивката в игра се появиха изцяло нови футболисти за ЦСКА, като на терена остана само юношата Пол Александров. В 48-ата минута Марсиньо бе изведен отлично, а той даде отличен пас към Мартин Петров и бившият играч на Атлетико Мадрид и Манчестър Сити се разписа за 2:0.

Минута по-късно "железничарите" намалиха, след като Милан Йованович бе оставен да играе с глава, след центриране от фаул и черногорецът наказа неразчетеното излизане на Черни - 2:1.

В 60-ата минута в игра се появи и третият вратар на ЦСКА - Стоян Колев. В 67-ата минута Димитър Илиев вкара втори гол за Локо София, но той не бе зачетен, тъй като преди това бе извършено нарушение срещу стража на "армейците". В следващата атака Марсиньо комбинира отлично с Мартин Петров, който технично с пета пробва да намери Милисавлевич, но Ранджелович се намеси и предотврати сигурен гол, изчиствайки в корнер. Минута по-късно Венци Василев засече с глава центриране от корнер, но топката мина над вратата на Божидар Митрев.

В 74-ата минута Милисавлевич също бе близо до попадение, но и неговия удар не попадна в целта. В 84-ата минута Писаров бе много близо до втори гол за Локо, но Стоян Колев успя да избие. Две минути по-късно се стигна до ново положение пред врата на "червените", но отново топката не попадна във вратата на Колев. В крайна сметка до ново попадение не се стигна и ЦСКА започна годината с победа. /БГНЕС