Президентът на Барселона Сандро Росел подаде оставка късно миналата вечер след спешна среща на ръководството на каталунците.

Причина за решението на Росел е скандалът около трансфера на Неймар, който се разрази в последните дни. В испанската преса се появиха информации, че сумата около трансфера е била доста по-голяма от официално обявената, като много сериозни пари са отишли при бащата на футболиста и агенцията, която държи правата му. В сряда съдия Пабло Руис разпореди да се започне разследване по случая и това е накарало Росел да подаде оставка.

"Не искам атаки към мен да се отразяват на клуба и поради тази причина се отказвам от поста президент на Барселона. Успехът на клуба винаги е идвал и с трудни периоди за мен и моето семейство. Винаги съм твърдял, че сме действали коректно около трансфера на Неймар", коментира Росел след срещата на ръководството. Той бе избран за президент на клуба през 2010 година с рекордните 35 021 гласа, а в последствие Барселона спечели две титли на Испания, една Шампионска лига и редица други трофеи. /БГНЕС