Барселона разби за втори път Леванте в рамките на една седмица, записвайки 5:1 в мача-реванш от 1/4 финалите за Купата на краля.

Първият мач бе завършил 4:1 за каталунците и въпреки протоколния характер на реванша, Барса сътвори ново голово шоу за удоволствие на 25-те хил. зрители на трибуните на ст. "Камп Ноу". Двете големи звезди на домакините - Лионел Меси и Неймар - не играха, като бразилецът дори не бе групата за мача.

Началото на мача бе неочаквано, като в 9-ата минута Серхи Роберто си отбеляза автогол след подхлъзване на Карлес Пуйол - 1:0 за Леванте. Каталунците обаче бързо взеха инициативата и не я изпуснаха до края. В 28-ата минута Адриано Кореа изравни с шут отдалеч, а в 44-ата Пуйол се реваншира за грешката си в началото, реализирайки с глава - 2:1 за Барселона.

Второто полувреме започна във вихрено темпо, като между 50-ата и 52-ата минути Алексис Санчес заби два гола, довеждайки резултата до 4:1. Крайното 5:1 оформи в 58-ата минута Сеск Фабрегас, като топката влезе в мрежата след рикошет в крак на защитник на Леванте.

С общ резултат 9:2, Барселона се класира 1/2 финалите на турнира, където ще играе с победителя от мача Реал Сосиедад - Сантандер. В първия мач Реал Сосиедад спечели домакинството си с 3:1. /БГНЕС