Конгресът на БФС на 14 февруари изглежда с предрешен победител. Старият президент Борислав Михайлов ще спечели още един мандат.

Това стана ясно след заседанието на изпълкома на централата. То беше в състава от преди 2009 г., тъй като наследниците му се оказаха нелегитимни.

След края му стана ясно, че легендата от САЩ'94 е единственият кандидат за поста. Вчера беше крайният срок за подаване на кандидатури.

Така въпреки всички плюнки и обвинения, нито един от клубовете не издигна свой претендент за президентското кресло.
 

Това означава, че единствения начин Михайлов да не бъде избран, е да бъде бламиран. Това означава да няма кворум на конгреса, но едва ли ще се случи подобно нещо.

Старият изпълком одобри датата за провеждането на събранието - 14 февруари. От него присъстваха всички, без основния опозиционер Христо Порточанов.

Точно заради бившия бос на Нефтохимик бяха и делата за нелегитимността на БФС, които в крайна сметка бяха спечелени. Той твърдеше, че и предстоящият конгрес ще е нередовен.

Основания за тези негови думи обаче няма, твърдят от ръководството на БФС. Всички останали стари членове на изпълкома, които не можеха да дойдат на срещата, бяха пратили пълномощни.  

Sportni.bg