Пореден горчив хап трябваше да преглътнат феновете на Манчестър Юнайтед този сезон. Любимият им отбор загуби при гостуването си на борещия се за оцеляване Стоук Сити с 1:2.

Новото попълнение Хуан Мата отново се показа в добра светлина и асистира за единствения гол на "червените дяволи" в този мач, но това се оказа крайно недостатъчно за нещо повече от минимална загуба.

Малко оправдание за мениджъра Дейвид Мойс и хората му е, че се наложиха принудителни смени на защитниците Фил Джоунс и Джони Евънс още до почивката.

Мачът започна при бурен вятър, който също затрудняваше играчите на двата тима. Въпреки това в началото Юнайтед имаше много изгодни шансове да поведе.  

Звездите в атака Уейн Рууни и Робин ван Перси обаче не успяха да се разпишат в 14-ата и 28-ата минути.

Това обаче изненадващо направи бившият играч на Ливърпул Чарли Адам и хвърли в екстаз публиката на домакините. Той се разписа в 38-ата минута.

Тогава шотландецът стреля от пряк свободен удар от около 35 метра, топката рикошира в крака на Майкъл Карик, излъга Давид де Хеа и се озова в мрежата на испанеца за 1:0.

"Червените дяволи" съумяха бързо да излязат от този шок. Само две минути след почивката Робин ван Перси изравни след перфектен извеждащ пас на Хуан Мата.

Но в 52-ата минута гостите бяха полети със студен душ отново. И пак Чарли Адам подлуди публиката на "грънчарите" с невероятно красив гол от границата на наказателното поле.

След това Мата искаше дузпа, но не получи, а пропуски направиха Хавиер Ернандес, Рууни и Дани Уелбек. Това коства осмата загуба за "червените дяволи" от началото на сезона в Премиършип, което е антирекорд за тях.

Тази загуба оставя Манчестър Юнайтед на незавидната седма позиция с 40 точки, докато Стоук Сити се измъкна от опасната зона и вече е с 25 в актива си.

Днес още един бивш клуб на българската звезда Димитър Бербатов имаше тежък ден. Фулъм, от който благоевградчанинът си тръгна само преди часове, претърпя тежко крушение в първия си мач без българина.

Лондончани паднаха с 0:3 у дома от Саутхемптън и утежниха още повече положението си в борбата за оцеляване. Те са последни в класирането с 19 точки.

"Светците" нанесоха съкрушителния си удар само за 11 минути след почивката. Първо Адам Лалана откри резултата в 64-ата минута, а Рики Ламбърт в 70-ата и Джей Родригес в 75-ата оформиха класиката.

Този успех позволи на Саутхемптън да се закрепи в средата на таблицата, докато облаците над Фулъм и мениджъра Рене Мюленстийн се сгъстяват с всеки изминал ден.

След напускането на Бербатов единственият българин в Премиършип остана Александър Тонев. Неговият Астън Вила обаче допусна пълен обрат срещу Евертън и загуби с 1:2.

Българският национал влезе 2 минути преди края при оформен вече резултат и не успя да помогне за преодоляване на загубата.

Резултати от съботните мачове в Англия:

Нюкасъл - Съндърланд 0:3
Уест Хем - Суонзи 2:0
Стоук Сити - Манчестър Юнайтед 2:1
Фулъм - Саутхемптън 0:3
Евертън - Астън Вила 2:1
Кардиф Сити - Норич 2:1
Хъл Сити - Тотнъм 1:1 

Спортни.бг