Шампионът на Испания Барселона претърпя малко очаквана първа загуба у дома този сезон. Каталунците бяха препънати от Валенсия с 2:3 на "Камп ноу" в мач с много обрати.

По всичко личи, че момчетата на Тата Мартино ще се простят с лидерската си позиция след поредната грешна стъпка в последните седмици.

Алексис Санчес даде преднина на тима си в началото, но последва пълен обрат за Валенсия след голове на Дани Парехо и Пабло Пиати.

Лео Меси изравни след много спорна дузпа в 54-ата минута, но Пако Алкасер смълча и без това оределите трибуни на "Камп ноу" малко по-късно.  

Иначе всичко започна по сценария на Барса - с гол в самото начало. Още в 7-ата минута Алексис Санчес с виртуозен изстрел прехвърли вратаря на Валенсия.

Останаха впечатления, че чилиецът иска да центрира, но каквито и да си били намеренията му, фактът е, че попадението беше много красиво.

След това Меси, Санчес и Серхио Бускетс не успяха да вкарат втори гол за каталунците, а Софиан Фегули и Пако Алкасер изпуснаха за гостите.

Грешките в защитата на Барса и най-вече на вратаря Виктор Валдес обаче не спираха. В 37-ата минута стражът увисна при един корнер и само случайността попречи на топката да влезе във вратата му след удара на Рикардо Коща.

Прошка обаче нямаше минута преди почивката. Тогава поредна грешка в защитата на Барса позволи на Дани Парехо да направи двойно подаване с Фегули и после да отбележи за 1:1.

И това не беше всичко лошо за каталунците. Малко след подновяването на играта, в 48-ата минута, те вече изоставаха в резултата.

Тогава дребосъкът Пабло Пиати надскочи Дани Алвеш и с глава прехвърли излезлия напред Виктор Валдес, който в този мач беше направо неадекватен.

Все пак домакините успяха бързо да изравнят, макар и от доста спорно положение. В 54-ата минута те получиха дузпа, която Меси реализира и прекъсна 125-дневната си суша без гол в Примера дивисион.

Иначе нарушението беше дадено за предполагаема игра с ръка на Рикардо Коща в наказателното поле, но повторенията показаха, че той по-скоро удари топката с рамо.

Вместо този гол да доведе до пълен обрат, трагичната защита на Барса позволи да се стигне и до трето попадение. То беше на Алкасер, който прониза Валдес от няколко метра, оставен сам от бранителите в "червено-синьо".

След това домакините се опитаха да стигнат поне до изравняване, но играта им не спореше. Върхът на мизерията беше червеният картон на Жорди Алба в 78-ата минута.

Така Барса не взе нищо от домакинството на Валенсия и остава временно на върха с 54 точки. Още утре обаче каталунците може да са трети след двубоите на Атлетико и Реал.  

Спортни.бг