Шампионът от Формула 1, Михаел Шумахер, може да остане в състояние на постоянна будна кома, след като бъде събуден от медикаментозната кома, споделя специалист, цитиран от "Дейли Мирър".

45-годишният бивш пилот в момента е в процес на спиране на медикаментите, които го държаха в изкуствена кома, след като претърпя инцидент докато караше ски. Припомняме, че в края на декември Шумахер падна докато кара ски в курорта Мерибел и удари главата си в скалите, което доведе до тежкото му съсояние.

Лекарите от болницата във Франция, където е настанен германският пилот, разкриха, че той реагирал позитивно на буденето. Професор Хайнцпетер Мьоке от университетската болница в Хамбург обаче предупреди, че все още няма никакви поводи за радост.

"За съжаление съществува немалък риск за пациент, който толкова дълго време е бил в изкуствена кома, след това да изпадне в състояние на будна кома. Това може да означава, че Шумахер би могъл да остане в постоянно вегетативно състояние, в което да е напълно парализиран", обяснява професорът.

Съпругата на Шуми - Корина и децата им Джина Мари (16 г.) и Мик (14 г.) са били предупредени, че ако Михаел се събуди може да са му нужни години на физическа и логопедична терапия.

Sportni.bg