Барселона победи с 2:0 Реал Сосиедад в първи полуфинален мач за Купата на краля, играл се пред 38 хил. зрители на ст. "Камп Ноу".

Каталунците влязоха в мача видимо амбицирани да се реваншират пред феновете си за сензационната загуба с 2:3 от Валенсия на свой терен, която инкасираха в последния кръг на Примера дивизион. Треньорът Тата Мартино пусна титулярния си състав, включително Лионел Меси, като единствено Неймар отсъстваше заради контузия.

Гостите дълго успяваха да се бранят успешно, действайки компактно в защита и поглеждайки рядко към вратата на Барса. Не им достигна малко повече от минута, за да дочакат почивката при нулево равенство. В 44-ата минута след центриране от корнер топката попадна у Алекси Санчес, пласирал се в десния ъгъл на пеналтерията пред Субикарай. Санчес я ритна неадресирано по диагонала, тя рикошира в крак на бранител и се озова в Бускетс, който с прецизен удар по земя откри - 1:0 за Барса.

През втората част сценарият се повтори, като и сега по-активни бяха домакините. Вторият гол за Барселона падна в 60-ата минута след уникално неразбирателство между защитник и вратаря на баските. Фабрегас изведе Санчес сам с 40-метров пас като по конец, нападателят стреля покрай вратаря, но топката улучи гредата и се озова в Елистондо от Сосиедад. В паниката си той побърза да я подаде на Субикарай, но тя се удари в гърдите на вратаря и влезе в мрежата - 2:0.

Реваншът е на 12 февруари на ст. "Аноета" в Сан Себастиан. /БГНЕС