Българинът Димитър Бербатов дебютира за Монако, а тимът от Княжеството запази разликата от пет точки зад водача във френската Лига 1 ПСЖ, след като двата тима завършиха при резултат 1:1 в дербито на шампионата. "Стад Луи II" бе пълен до краен предел за дългоочаквания сблъсък между богаташките клубове, които обаче не успяха да впечатлят с особено вълнуващ футбол.

Бербатов не започна като титуляр, но се появи в игра в 64-ата минута, а за престоя си на терена определно показа възможностите си.

Двубоят започна лошо за домакините от Монте Карло. Играчите на ПСЖ претендираха в 7-ата минута за дузпа, но вместо нея получиха корнер. След неговото изпълнение Хавиер Пасторе от метър пред голлинията вкара лесно попадение с глава. Еманюел Ривиер имаше на два пъти шанс да изравни в 13-ата и 14-ата минути, но в първия случай би в аут, а във втория - в тялото на вратаря на парижани Салваторе Сиригу.

На другата врата след четвърт час игра Златан Ибрахимович не успя да стигне до топката на няколко метра пред голлинията, пропускайки да удвои преднината на ПСЖ.

Последваха по-скучни минути до почивката, в които битката се водеше предимно в средата на терена. Десет минути след подновяването на играта Ибра отново бе близо до второ попадение за ПСЖ, но стражът на монегаските Даниел Субашич успя да спаси опасният му изстрел от пряк свободен удар.

След час игра трибуните на "Стад Луи II" избухнаха в аплодисменти, защото треньорът на Монако Клаудио Раниери повика Димитър Бербатов при себе си за последни указания. Малко по-късно българинът вече бе на терена на мястото на Валер Жермен. Още с първите си докосвания българинът загатна за голямата си класа, но по-важното е, че в 76-ата минута резултатът вече беше 1:1. Добра атака на Монако по дясното крило доведе до автогол на Тиаго Силва, който се опита да пресече центриране към Ривиер и Бербатов.

И двата тима можеха да грабнат победата, но в последните минути пропуски и пред двете врати вдигнаха адреналина феновете. Първо в 89-ата минута триходова комбинация между Бербатов, Ривиер и Фабиньо завърши с извеждащо подаване за последния, който обаче не пое добре топката и с последвалия силен диаганален шут не успя да вкара на Сиригу. Секунди по-късно Ибрахимович овладя в наказателното поле и стреля с левия крак, но Субашич изби. Последва меле, при което Ерик Абидал можеше да загуби топката в малкия пеналт, но ситауцията се размина без попадение.

В крайна сметка резултатът 1:1 се запази и двата тима добавиха по точка в активите си, запазвайки досегашното статукво в Лига 1. След 24 кръга ПСЖ е лидер с 55 точки, а Монако е втори с 50.

sportni.bg