Димитър Бербатов класира Монако за 1/4-финалите в турнира за Купата на Франция, реализирайки единствения гол в мача срещу Ница.

Въпреки че мачът се игра на ст. "Алианц Ривиера" в Ница, отборът на Монако доминираше. В началото на втората част монегаските се сдобиха и с числено преимущество, тъй като Колоджейчак от домакините получи червен картон заради удар без топка срещу Карвальо.

Както се и очакваше, мениджърът Клаудио Раниери пусна Бербатов именно през второто полувреме, както стана и при дебюта на Митко срещу ПСЖ. Българският голмайстор дори влезе в същата минута - 64-та, този път на мястото на Обеди. Четвърт час по-късно Бербо имаше възможност за гол след центриране от фаул, но ударът му с глава бе неточен.

Редовните 90 минути на мача завършиха без гол, което доведе до продължения. В 114-ата минута Бербатов показа по брилянтен начин защо е в Монако, донасяйки победата на тима си. Пласиралият се чудесно българин засече центриране на Окампос отляво, като плонжира с краката напред, чуквайки топката леко, но достатъчно, за да влезе тя в мрежата на Ница: 0:1. /БГНЕС