Истински футболен "дрийм-тийм" се е събрал на Седмия конгрес на БФС. Той се провежда в Зала 3 на НДК.

Там са представители на всички водещи родни клубове. Сред президентите са Тодор Батков от Левски, Гриша Ганчев от Литекс, Николай Гигов от Локомотив София и други.

Приятелите на президента на БФС Борислав Михайлов от незабравимото американско лято през 1994 г. Трифон Иванов и Емил Костадинов също са там.

На конгреса има 513 делегати от общо 565 имащи право на глас. Наличието на кворум прави провеждането на събранието възможно.
 

Има представители на ФИФА и УЕФА, които следят за редовността. Водещ на конгреса е бившият член на изпълкома на БФС Стефан Орманджиев.

От представителите на българската политическа власт присъстват министърът на спорта Марияна Георгиев и Христо Монов, председател на парламентарната комисия по въпросите на децата,младежта и спорта.

И двамата обещаха помощ от държавата за футбола ни. Министър Георгиева припомни, че не е забравен ангажиментът за изграждането на нов национален стадион, но и обяви, че трябва да има резултати в борбата с черното тото.

"Държавата не е забравила ангажимента за национален стадион. Надявам се до края на тази година да завършим с проектирането му. Преодолейте заплахата на черното тото", сподели Георгиева.  

Sportni.bg