Далечен шут на Марио Балотели, превърнал се в гол, донесе победата на Милан с 1:0 срещу Болоня.

Мачът, играл се пред близо 30 хил. зрители на ст. "Джузепе Меаца" в Милано, бе от 24-и кръг на италианската Серия "А". Преди него треньорът на "росонерите" Кларънс Зеедорф бе поставен под голямо напрежение заради неубедителните игри на отбора.

Милан и сега не игра кой знае какво, като победата дойде едва в края на мача. В 86-ата минута играч на Болоня загуби несръчно топката в центъра на терена, тя попадна у Монтоливо, който подаде на Балотели и Супер Марио порази вратата на съперника с красив и точен удар от 40-ина метра.

"Не е лесно срещу отбор, който 90 минути играе катеначо. Вярвахме обаче в победата, а пък и Марио се показа като истински шампион", коментира на пресконференцията след мача Зеедорф. Балотели пък посвети гола си на приятелката си Фани Нагуеша: "Искам да честитя Деня на Свети Валентин на годеницата ми Фани. Този гол е за нея".

Въпреки спечелените 3 т. положението на Милан продължава да е незавидно. Отборът дели девето-десето място с Лацио - на 15 т. от третото място /Наполи/, даващо право на участие в ШЛ, и на цели 28 т. от лидера Ювентус. При това, всички изредени отбори са с мач по-малко. /БГНЕС