Битката за титлата на Европа се подновява! Най-интересната част на Шампионската лига, а именно фазата на директните елиминации, започва тази вечер с два сблъсъка от 1/8-финалите.

Френският първенец Пари Сен Жермен гостува на Байер в Леверкузен, а испанският шампион Барселона ще има далеч по-трудна визита, защото пътува до Манчестър за дуел с местния Сити на "Итихад".
 

Манчестър Сити се наложи с 2:0 над Челси в 1/8-финален мач от ФА Къп, докато Барселона разпердушини Райо Валекано с 6:0 в Примера дивисион. Освен това в тези срещи се завърнаха в игра важни играчи за двата тима. Самир Насри влезе през второто полувреме срещу Челси, след като беше извън терените за 7 мача, и вкара втория гол за тима си. Неймар също приключи лечение на контузия и срещу Райо Валекано вкара гол, след като влезе като резерва.

Успоредно с испано-английския сблъсък ще се състои и мач между два от топ отборите на Франция и Германия. На хартия ПСЖ е фаворит срещу Леверкузен, но пък французите не могат да се похвалят с особени успехи на немска земя и това навярно ще даде своето отражение.
Факт е обаче, че парижани съхраниха усилия в шампионатния мач срещу Валансиен, който бе далеч по-лек от този на "аспирините" – домакинска загуба с 1:2 от Шалке 04.

Леверкузен е много силен на свой терен и има 100-процентова успеваемост в елиминациите срещу френски съперници при 4 победи, едно реми и едно поражение в домакинствата си до момента.

И двата мача ще се играят от 21:45 българско време и ще бъдат излъчвани по телевизията. Ман Сити и Барса ще бъдат показани по БиТиВи Екшън, а Леверкузен - ПСЖ по Ринг.бг.

Sportni.bg