Отборът на Барселона победи като гост тима на Манчестър Сити с 2:0 в първа 1/8-финална среща от Шампионската лига между двата тима на стадион "Итихад".

Веднага щом бе даден първия съдийски сигнал от шведа Йонас Ериксон двете единайсеторки се вкопчиха в здрава битка за всяка педя от терена в Манчестър.

Както обикновено каталунците имаха смазващо превъзходство при владеенето на топката и търсеха път към вратата на съперника. Отбраната на "гражданите" обаче действаше много стабилно, като играчите на английския тим сякаш бяха изградили стена пред своя вратар Джо Харт. Постепенно домакините се окопитиха и погледнаха към ссъперниковата врата, а в 19-ата минута дойде и първата сериозна опасност в мача. Давид Силва даде хубав извежда пас към Алваро Негредо, който нахлу в наказателното поле,освободи се от защитниците на Барса и стреля, но от много алък ъгъл и не успя да се разпише.

Шест минути по-късно стражът на гостите Виктор Валдес излезе неразчетено напред и Сити едва не се разписа, но Валдес успя да поправи грешката си и спря топката а самата голлиния. Надлъгването между двата тима не даде желания резултат и играчите се прибраха на почивката при резултат 0:0. Далеч по-интересен бе стартът на второто полувреме, като още в 53-ата минута срещата започна да се превръща в кошмар за Манчестър Сити.

Мартин Демикелис фаулира Лионел Меси и тъй като бе последен в отбраната на "гражданите" получи директен червен картон. Реферът прецени, че нарушението е станало в наказателното поле и посочи бялата точка. Потърпевшият Меси се изправи в пряк двубой с английския национал Джо Харт и безпощадно прати топката в мрежата му, откривайки резултата - 0:1. Попадението окрили играчите на испанския шампион, които започнаха да налитат като оси към вратата на съперника и да създават попадения. В 68-ата минута Дани Алвеш бе близо до това да удвои пренината на тима си,но хубавият му изстрел мина на сантиметри встрани от целта. В 77-ата минута Давис Силва стреля от воле и можеше да възстанови равенството на стадион "Итихад", но Виктор Валдес бе на мястото си и улови топката.

Девет минути преди края на редовното време играчите на Барселона успяха да отбележат второ попадение, но то бе отменено заради засада на Сеск Фабрегас. Девет минути преди края на редовното време играчите на Барселона успяха да отбележат второ попадение, но то бе отменено заради засада на Сеск Фабрегас.

Sportni.bg