Отборът на Пари Сен Жермен спечели гостуването си на Байер Леверкузен с 4:0 в първи 1/8-финален сблъсък между двата тима в Шампионската лига.

Срещата започна отлично за гостите от Франция, които откриха резултата в своя полза още в третата минута, когато Блейз Матюиди се разписа за 0:1.
 

Пет минути преди края на първото полувреме парижани удвоиха преднината си. Спахич наруши правилата срещу Лавеци в наказателното поле и реферът посочи бялата точка.

Зад топката застана звездата на ПСЖ, Златан Ибрахимович, който превърна отсъдената дузпа в попадение за 0:2.

Само две минути по-късно шведският национал се разписа и от игра, вкарвайки втория си гол в мача - 0:3. Така парижани се прибраха в съблекалните на "Бай Арена" с комфортна класическа преднина. Второто полувреме не се оказа по-благосклонно за "аспирините", като проблемите им се задълбочиха в 60-ата минута.

Тогава Спахич получи червен картон и остави отбора на домакините на доиграва двубоя с човек по-малко. Две минути преди края на редовното време зимното попълнение на ПСЖ Йоан Кабай отбеляза доста красиво попадение, с което оформи крайния резултат 0:4.

Sportni.bg