В първи 1/8-финален мач от Шампионската лига Байерн Мюнхен победи Арсенал в Лондон с 2:0. Тони Кроос вкара първото важно попадение в 54-ата минута, а Томас Мюлер узакони победата в 88-ата минута. Вратарят на домакините Шчесни беше изгонен в 37-ата минута, а двата тима пропуснаха по една дузпа.

Двубоят започна динамично със ситуации и пред двете врати. В 3-ата минута бомбен удар на Кроос беше спасен от Шчесни. Четири минути по-късно Саного разтегна Нойер с перфектен удар от десетина метра.

В следващата минута Месут Йозил беше подкосен в наказателното поле от Боатенг и последва дузпа, която потърпевшият пропиля. Стражът на баварците отби удара му, а за интервенцията срещу Йозил, Боатенг беше декориран с жълт картон.

Следващите минути бяха под контрола на Байерн, като отборът на Пеп Гуардиола по-често беше в половината на съперника. В 23-ата минута Окслейд-Чембърлейн беше изпреварен от Нойер в решителен момент, който можеше да донесе гол за домакините.

Киърън Гибс получи травма в 30-ата минута и беше заменен от Начо Монреал.

В 37-ата минута Шчесни беше изгонен за нарушение в наказателното поле срещу Робен, а последвалата дузпа беше пропиляна от Давид Алаба, който нацели лявата странична греда на влезлия като смяна Фабиански, който замени Санти Касорла. Така резултатът се запази 0:0 с две пропуснати дузпи.

Втората част започна с лек териториален натиск на гостите от Байерн. В 48-ата минута Кроос пробва рефлекса на Фабиански. Четири минути по-късно и Рафиня пробва мерника си, но отново стражът на Арсенал се справи.

Стигна се до 54-ата минута на срещата, когато Лам намери Тони Кроос и той с великолепен удар матира Фабиански, за да даде преднина на актуалния носител на трофея в Шампионската лига.

В 63-ата минута Фабиански предотврати втори гол във вратата си, след като Робен стреля добре от няколко метра. В следващите минути Байерн контролираше събитията на терена с оглед и на численото си превъзходство.

Логичното се случи две минути преди края на двубоя. Томас Мюлер узакони превъзходството на баварците през втората част с втори гол, който матира Фабиански, а това почти предопределя и крайния победител от тази двойка. Така след първата среща Байерн взе отлична преднина преди реванша в Мюнхен. 

Спортни.бг