Атлетико (Мадрид) победи Милан с 1:0 в първа 1/8-финална битка в Шампионската лига. "Дюшекчиите" се наложиха с 1:0 с попадение на голмайстора си Диего Коща в 83-ата минута.

Още в 10-ата минута Марио Балотели стреля от фаул, но покрай вратата. Четири минути по-късно Кака отрави далечен изстрел, като гредата помогна на гостите, за да не се стигне до гол.

В 18-ата минута Андреа Поли стреля с глава от близо и след намеса на Тибо Куртоа отново топката се отби от гредата, но не пожела да влезе във вратата.

Атлетико (Мадрид) стигна до първата си голова възможност в мача в 24-ата минута, като Раул Гарсия отправи удар с глава, но прекалено лек и в ръцете на Кристиан Абиати. Две минути по-късно пък домакините бяха принудени да направят принудителна смяна като Матия Де Шильо получи контузия след остро влизане в гръб от страна на Инсуа. Така на негово място се появи Иняцио Абате.

Второто полувреме започна по-добре за Атлетико и тимът създаде две интересни възможности в началото. Първо в 48-ата минута Раул Гарсия пробва далечен, но доста неточен удар. Три минути по-късно топката беше центрирана за Диего Коща, който опита задна ножица, но без особен успех. Милан пък отговори с два далечни удара първо на Адел Таарабт, а след това на Кака, но и двата преминаха покрай вратата.

В 83-ата минута обаче гостите се възползваха от сериозна грешка в отбраната на домакините и стигнаха до гол. След центриране от корнер Андреа Поли не успя да изчисти топката и тя стигна до Диего Коща, който от близо с глава простреля вратата. До края Милан опита да стигне поне до равенството и Адил Рами имаше добра възможност от фаул, но ударът му профуча покрай вратата.

В крайна сметка Атлетико запази преднината си и ще се чувства комфортно преди реванша на свой терен.

Спортни.бг