Италианските "орли" и българските "орли" излизат в битка на "Олимпико" от 1/16-финалите на Лига Европа. Това е първа част от сблъсъка между Лацио и Лудогорец.

Римляните безспорно са по-именитият отбор и са фаворити. Но и българският шампион крие своите козове, което предвещава интересни моменти. "Небесносините" се очаква да излязат с някои от резервите си. Новият наставник Еди Рея обяви, че мечтаният за него резултат е 2:0. "В тези мачове на елиминация е много важно да спечелиш у дома, без да допуснеш гол. Иска ми се да спечелим поне с 2:0. Разузнахме съперника много добре. Това е един много добре организиран отбор. Имат един много силен словенски нападател. Също Марселиньо и Дани, които са много добре технически и притежават скорост. Лудогорец е лидер в българското първенство, представи се добре в квалификациите на Шампионска лига и в групите на Лига Европа.

Излизаме с респект към съперника, но ще направим така, че да няма неприятни изненади", сподели Рея в навечерието на мача. Българският представител излиза с високо вдигната глава и с ясното съзнание, че няма какво да загуби. Наставникът Стойчо Стоев няма особени проблеми с отбора. Голямото му главоболие е, че Лудогорец още не е подготвен максимално за втория дял на сезона. "Орлите" изиграха само един официален мач, докато съперникът им не е почивал през зимата.

"Показахме, че сме добър състав, а в началото на похода си дори не си помисляхме, че ще стигнем до тук. Имаме желание да продължим напред. Факт е, че Лацио има много повече опит от нас в Европа, но пък ние изгаряме от желание да се докажем и да продължим", сподели Стойчо Стоев. Традицията не е на страната на българските тимове в срещите им с италианци. За последно Левски е отстранявал тим от Апенините - през 2006 г. беше елиминиран Киево в квалификациите за групите на Шампионската лига.

Светлият лъч за Лудогорец е, че последният мач с българско участие на "Олимпико" е на сметката на родния тим. През 2010 г. Левски би именно Лацио с 1:0 след гол на Христо Йовов и сега надеждите на всички в България са тази традиция да продължи.

Мачът е от 22:05 часа днес, а реваншът е след седмица.  

Sportni.bg