Събуждането на Михаел Шумахер от изкуствено поддържаната кома продължава, заяви мениджърът му Сабине Кем в отговор на публикацията на германското списание "Фокус" за обратното.

Изданието предизвика нова серия от спекулации с твърдението си, че процедурата по събуждането на бившия пилот от Формула 1 е спряна. "Фокус" не се позовава на източници. "Тази фаза от възстановяването му може да продължи дълго време, което за наше съжаление очевидно води до много погрешни интерпретации. Промяна в плановете няма", заяви тя.

Шумахер е в кома след инцидента на ски на 29 декември в Мерибел. Оттогава той се намира в болницата в Гренобъл. Кем отново заяви, че всяка информация, която не излиза от мениджмънта на Шумахер, е чиста спекулация.

Нов детайл към състоянието на седемкратния шампион във Формула 1 даде бившият му съотборник във "Ферари" Фелипе Маса, който посети болницата. "Видях го, говорим му какво съм преживял през последните седмици. Той спи, но изглежда напълно нормално. Мисля, че дори реагира на думите ми", заяви бразилецът. "Ние трябва да вярваме, че отново ще бъде здрав. Той е силен мъж. Надявам се да се събуди и отново да се наслаждава на живота. Трябва да вярваме, че всичко ще се оправи", каза той.

dnevnik.bg