Тази вечер ще се изиграят поредните два мача от 1/8-финалите в Шампионската лига. Голям интерес предизвиква сблъсъкът между Галатарасай и Челси. На терена и извън него ще се срещнат стари познайници.

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо продължава да критикува нападателите си, а това е проблем за съблекалнята на "сините". Ето`о и Торес са вкарали едва 10 гола от началото на кампанията във Висшата лига и португалецът се чуди кой ще бележи в съперниковите врати. Лидер на тима е Еден Азар, който е вкарал 12 гола. Наставникът на турския клуб Роберто Манчини за пореден път се заяде с португалеца. Те имат закачка от 2008 година, когато Моу наследи Манчини начело на Интер, с който през 2010 година постигна требъл. Миналия сезон те се сблъскаха начело на други отбори. Моуриньо водеше Реал Мадрид, а Манчини - Манчестър Сити."Моуриньо спечели Шампионската лига, защото пое готов отбор, който аз бях създал. Отбор, който имаше манталитет и характер на победител. За да спечелиш Шампионската лига, ти трябва късмет, това е странен турнир", заяви Манчини.

Основните битки ще противопоставят Джон Тери на Дидие Дрогба, Уесли Снайдер ще се надлъгва с Джон Оби Микел, а Ебуе ще трябва да спира Азар.

Вероятни състави:
Галатасарай: Муслера, Балта, Шеджу,Кая, Ебуе, Инан, Мело, Брума, Снайдер, Йълмаз, Дрогба
Челси: Чех, Иванович, Кейхил, Тери, Аспиликуета, Микел, Рамирес, Лампард, Ето`о, Азар, Вилиан
Срещата може да наблюдавате по RING.BG от 21:45 часа.
Прогноза: 0:1

В другия двубой Шалке посреща Реал Мадрид. Икер Касияс не е допускал гол във вратата си вече 862 минути, но целта пред германците ще е да пробият крепостта на Реал. Досега в битки на германска земя Реал има само един успех.

Тимът на Карло Анчелоти чувствително подобри отбраната си и независимо от изпълнителите, защитният блок е компактен и допуска да бъдат създавани малко положения пред вратата.

Основните битки по терена ще противопоставят Хьоведес срещу Роналдо и Хунтелаар срещу Рамос.

Вероятни състави:
Шалке: Фарман, Фелипе Сантана, Матип, Хьоведес, Колашинац, Нойщатер, Мейер, Боатенг, Фарфан, Горецка, Хунтелаар
Реал Мадрид: Касияс, Арбелоа, Пепе, Шаби Алонсо, Рамос, Марсело, Ди Мария, Модрич, Бейл, Бензема, Роналдо
Срещата може да наблюдавате по bTV Екшън от 21:45 часа.
Прогноза: 0:2

Sportni.bg