Бившият футболист и спортен директор на "Левски" Наско Сираков ще бъде отговорник за първенствата и турнирите, организирани от Българския футболен съюз (БФС), реши днес новоизбраният изпълнителен комитет на първото си заседание.

Изпълкомът се събра, за да разпредели задълженията на членовете, които пък бяха посрещнати с викове "мафия", "крадци" и "престъпници" от протестиращи срещу строежа на национална футболна база в резиденция "Бояна".

Сираков, който е неизменна част от изпълкома от 2005 г., е един от 14-те членове, които бяха одобрени на конгреса на 14 февруари. Останалите са Йордан Лечков, Михаил Касабов, Наско Сираков, Атанас Фурнаджиев, Камен Костадинов, Емил Костадинов, Николай Гигов, Гриша Ганчев, Кирил Домусчиев, Венцислав Стефанов, Петър Величков, Румен Вълков и Панайот Рейзи.

Лечков остава първи вицепрезидент на футболния съюз и ще отговаря за националните отбори, а Михаил Касабов и Атанас Фурнаджиев запазват позициите си на вицепрезиденти.

Домусчиев, Ганчев, Митев и Гигов получиха ресор "Връзки с бизнеса и държавната администрация". Емил Костадинов ще отговаря за детско-юношеския футбол, а кметът на Созопол Панайот Рейзи - за връзките с местната власт.

Стефанов ще следи за връзките с Професионалната футболна лига, а Румен Вълков - за връзките с Аматьорската футболна лига. Другото ново лице в изпълкома Петър Величков ще отговоря за връзките със спонсори.

dnevnik.bg