Григор Димитров оцени победата срещу Анди Мъри на полуфиналите в Акапулко като най-голямата в професионалната му кариера.

Българинът спечели вълнуващата тричасова битка с 4:6, 7:6 (5), 7:6 (3) и за трети път ще играе финал в турнир на АТП. Освен това той постигна първи успех в четвъртия си мач срещу шотландеца и пети над тенисист от топ 10 на световната ранглиста.

"Определено в момента мисля, че е най-голямата. Всички знаем какъв невероятен играч и боец е Анди. Наистина съм много щастлив от начина, по който играх днес", заяви Димитров след двубоя.

Българският тенисист направи впечатляващ обрат срещу шампиона от "Уимбълдън" и показа изключително здрави нерви, за да преодолее лошото начало на двубоя и да излезе победител в два поредни тайбрека след 2.55 часа.

"Изпитвах проблеми в първия сет, а в третия допуснах пробив, когато сервирах за победата. Но усещах, че мога да направя добър мач и исках да победя. Желаех победата с цялото си сърце. Няколко пъти сме играли с Анди и в известна степен знаех какво да очаквам, но той никога не се отказва лесно", каза още Димитров.

Във финала българинът ще се изправи срещу Кевин Андерсон. Димитров води с 3:2 победи в директните сблъсъци с 203-сантиметровия южноафриканец.

"Той е много труден противник, от него можеш да очакваш всичко. Притежава страхотен сервис и, ако има ден, е много трудно да го победиш. Но имам добри шансове. Сега трябва да си почина, да се подготвя добре и да бъда свеж за финала. Ще дам най-доброто от себе си, за да спечеля титлата", завърши Димитров. 

Дневник