Една от големите легенди на българския футбол Красимир Балъков отново се завръща на голямата треньорска сцена. Очаква се той да е следващият старши треньор на Щутгарт.

Новината е разтръбена от всички водещи местни издания. Очаква се само още една издънка на сегашния наставник Томас Шнайдер, за да заеме поста.

Специалистът получи картбланш до мача с Айнтрахт Брауншвайг през уикенда. Досега под негово ръководство "швабите" натрупаха осем поредни загуби и се свлякоха до зоната на изпадащите. Бала е големият фаворит да го замени. С него среща е имал добрият му приятел от времето на терена Фреди Бобич.

Двамата работеха заедно в Черноморец преди няколко години. Тогава българската легенда покани бившия германски национал за спортен директор. Сега ролите може да се разменят.Единственият конкурент за поста е друг бивш съотборник на Балъков от престоя му в Щутгарт като играч - Звонимир Солдо. Българският треньор е без работа от май 2012 г., когато беше уволнен от поста в Кайзерслаутерн. Там изкара само девет мача, като загуби осем от тях и тимът му изпадна. Бала обаче има доста опит при "швабите". Той игра дълги години за тях, а после беше помощник в щаба на Матиас Замер.  

Sportni.bg